onsdag, juli 02, 2008

W som i...

Malin har dragit igång ännu en bokutmaning efter saligen avsomnade Bokfemman. Nu handlar det om titlar och författare på alfabetets alla bokstäver, dock inte i alfabetisk ordning. Först kommer W.

Författare: Anna Lisa Wärnlöf, alias Claque. Hon skrev några oerhört charmiga flickböcker på 1950- och 60-talet. Pellas bok är något av det roligaste jag har läst.

Boktitel: The Witches of Chiswick av Robert Rankin. Det behöver ju inte bara vara fråga om riktigt bra böcker så här är istället en riktigt stor besvikelse. Den lät ju så rolig - konspirationsteori om att världen var högteknologisk redan på 1800-talet men att historien skrevs om till den vi känner till av häxor utrustade med Babbage-maskiner - men sen var det bara osammanhängande trams.
Det finns många fler böcker av samma författare som låter fantastiskt roliga, men det ska mycket till innan jag läser Robert Rankin igen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Arghh! Jag älskar Witches of Chiswick. Grejen är att ju mer man läser av Rankin desto bättre är det. "Witches..." är en relativt sen bok och därför hänvisar mycket av hans humor till äldre titlar. Jag kan förstå att du inte gillar den om du inte läst något av hans tidigare verk. Helst alla.